Meillä on vietetty mieheni ensimmäistä isänpäivää.
Isä sai lahjat sänkyyn ja herkullisen aamupalan.
Tein mieheni toiveesta mangojuustokakun
ja ajattelin jakaa ohjeen teille lukijoillekin.
Tämä kakku on ihanan raikas!
MANGOJUUSTOKAKKU OHJE
POHJA
1 pkt wilhelmiina -keksejä (185g)
50g voita
TÄYTE
2tlk säilykemangoa (425 / 250g)
2 limettiä, jotka käytetään seuraavasti:
1tl raastettua limetin kuorta
1/2dl limettimehua
1rkl vaniljasokeria
2 rasiaa mango tuorejuustoa
7 liivatelehteä
2 kanamunan valkuaista
2dl sokeria
2rkl valio 3hedelmän mehua
KIILLE
2dl 3hedelmän mehua
3 liivatelehteä
VALMISTUSOHJE
Vuoraa rengasvuoan pohja esim. leivinpaperilla.
Murkaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Levitä keksiseos kakkuvuoan pohjalle
ja taputtele tasaiseksi.
Täyte: Valuta mangot hyvin ja soseuta ne.
Pese limetit kunnolla ja raasta pintakuori ohuesti.
Purista limetistä mehua.
Yhdistä mangososeeseen limettiraaste, limettimehu,
vaniljasokeri ja mangotuorejuusto.
Sekoita hyvin.
Laita 7kpl liivatelehtiä likoamaan
kylmään veteen 5-10minuutiksi.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi
ja lisää sokeri vaahtoon pieninä erinä.
Jatka, kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.
Purista liivatelehdistä vesi pois.
Liota ne kiehuvaan mehuun. (2rkl 3hedelmän mehua)
Kaada liivateseos mangososeeseen kokoajan hyvin sekoittaen.
Lisää lopuksi valkuaisvaahto mangososeeseen.
Kaada täyte vuokaan.
Peitä foliolla ja laita jääkaappiin.
Kiille: Kun täyte on hyytynyt kunnolla,
tehdään kiille.
Liota 3kpl liivatelehtiä.
Keitä 2dl 3hedelmän mehua, johon lisäät liivatelehdet.
Anna liivateseoksen jäähtyä 3-5min hiljalleen sekoitellen.
Lusikoi jäähtynyt liivateseos kakun päälle
lusikalla erittäin varovasti, ettei kakun pinta mene rikki.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään.
Kun kakku on hyytynyt kunnolla, irroita kakkuvuoka varovasti
ja koristele kakku mielesi mukaan vaikka marjoilla.
Sitten nauti kakusta! Nam! ;)
Isä syötti kakkua myös poitsulle. Hyvin maistui!